Следвайте ни

Кметът на Сопот с тревожно писмо до Каназирева и Борисов за безводието в града

Днес хората пътешестват в Космоса, а гражданите на Сопот се чувстват като жители на далеч по-ранни епохи, пише Дойнов

viber icon

Кметът на Сопот Деян Дойнов алармира областния управител и премиера за проблемите с водоснабдяването на Сопот. В писмо, адресирано и до Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройство, Дойнов с тревога съобщава,  че проблемът е от десет дни и ескалира особено през последните два дни. А през това време, включително  и днес, ВиК ЕООД – Пловдив не е информирал на официалния си сайт за проблема с водоснабдяването в Сопот и за неговото разрешаване.

Считам, че в съвременния технологичен свят, в който хората пътешестват в Космоса и се завръщат на Земята безпроблемно, не е нормално гражданите на Сопот да се чувстват като жители на далеч по-ранни епохи в историята на човечеството, пише кметът на Сопот Деян Дойнов.

По сигнал на граждани „Марица“ потърси ВиК – Пловдив по проблема с липсата на питейна вода. Както вече писахме, от водното дружество обясниха, че се извършва ремонт на 1000 метра от четири пъти по-дълъг довеждащ водопровод. Според главния инженер на дружеството Антон Гълъбов до края деня проблемът ще бъде решен и най-късно утре сутринта градът ще има вода.

Междувременно от ВиК – Пловдив изпратили две водоноски към Сопот, за да осигурят на хората живителната течност в летния зной. 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?