Следвайте ни

Кметът на Сопот пита гражданите за нов заем от 1,2 млн. лева, ще ремонтира площада

viber icon

Кметът на Сопот Деян Дойнов кани своите съграждани на поредно обществено обсъждане. Този път дискусията ще е за нов общински дълг, който общината иска да поеме. Той е в размер на 1 200 000 лева, а парите ще се използват за ремонт и реконструкция на площад "Иван Вазов".

Площад "Иван Вазов" е лицето на нашия град. Той е и средище на културния живот, уютно разположен между родната къща на Вазовия род, читалището и едно от училищата в града, заяви Деян Дойнов.Тук е паметникът на стожера на българщината, Патриархът на българската литература, отправил своя взор към бъднините и наблюдаващ случващото се в града и държавата от площада. Този площад отдавна  има нужда от облагородяване, от ремонт, от нов облик.

Община Сопот е готова с  проект за "Изграждане и/или обновяване на площи, за широко обществено ползване, предназначени за трайно задоволяване на обществени потребности от общинско значение“.  Неговото реализиране ще промени облика на градския център.

Очаквам гражданите на Сопот на  19 октомври 2020 г. в 17:30 часа на площад "Иван Вазов", обяви Деян Дойнов. Сумата, необходима за обновяването на площада възлиза на 1 200 000 лева и може да бъде осигурена чрез поемане на дългосрочен общински дълг за финансиране на дейностите. 

Общественото обсъждане се провежда на основание чл. 15, във връзка с чл. 4, ал. 1 от Закона за общинския дълг.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?