2374

Кметът на Сопот пита Бойко Рашков ще закрива ли полицейския участък в града

Община Сопот остава без полицейски участък, ако това стане градът и прилежащото село Анево ще бъдат без надеждно осигуряване на обществения ред.  За това алармира кметът на Сопот в писмо до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, позовавайки се на неофициална информация, с която общината разполага.

 До нас достигна информация, че престои закриване на Полицейски участък-Сопот, подразделение на Районно управление на МВР-Карлово, пише кметът на Сопот Деян Дойнов. Той очаква да се изясни достоверността на твърденията за преустановяване на дейността на участъка и пита  вътрешния министър също по какъв начин ще се осигури опазването на обществения ред и безопасността на жителите на общината. Писмото е подписано и от 17 общински съветници на Сопот.

Според източници на „Марица“ полицейският участък в Сопот ще бъде преместен в Розино, най-голямото село в Подбалкана. Преди две години след серия ромски сбивания там бе разкрита полицейска приемна.  Към момента няма публична унформация каква е криминогенната ситуация в Розино, затова пък в социалните мрежи и в профила на община Сопот всяка седмица има информация за вандалски прояви на обществени места в града.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?