1553

Кметът на Карлово внесе два доклада за щетите в наводнените села в Комисията по бедствията

Два доклада с описание на щетите от наводненията и необходимите мерки за преодоляването им представи вчера д-р Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово и председател на Общинския кризисен щаб, на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев - председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

В първия са описани щетите в Карлово при наводнението от  22-23.08.2022. Кметът иска от Междуведомствената комисия да помогне за корекция и повишаване на проводимостта на деретата „Меден дол“ и „Бешбунарско дере“, рехабилитация на 2 улици и реконструкция на компрометиран пътен участък. 

Вторият доклад съдържа данни за пораженията от наводненията в селата Богдан, Каравелово и Слатина. В тях Общината иска от държавата помощ на два етапа. 

Първият етап за Богдан включва възстановяване и укрепване дерето в селото, реконструкция на водопроводната мрежа, възстановяване на 4 моста в селото, реконструкция на 6 улици и възстановяване на моста Богдан – Московец. 

Във втория етап са предвидени изграждане на мост Богдан – Московец и реконструкция на 6 улици. 

За Слатина Общината иска на първия етап да бъдат възстановени централното и малкото дере в селото, водопроводът, временният мост и по-късната му замяна със стоманен. Освен това е необходимо възстановяване на моста към гробищния парк, на общинския път, на моста над река Стряма, който е на пътя Розино – Слатина, както и реконструкция на 2 улици. 

На втория етап трябва да се извърши реконструкция на още 9 улици. Планът за справяне с щетите в Каравелово включва: на първи етап – реконструкция на водопроводната мрежа, изграждане на мост в селото и реконструкция на 7 улици; на втория етап – възстановяване на мост в селото и реконструкция на още 5 улици. Освен това Община Карлово иска от правителството помощ за възстановяване на мост до с. Дъбене над река Мъртвица, за възстановяване на електрозахранването и уличното осветление в селата Богдан, Каравелово и Слатина и за аварийно укрепване на бреговете на р. Стряма и река Мъртвица южно от с. Дъбене.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?