Следвайте ни

Кметът на Карлово призова: Ваксинирайте се през август!

viber icon

Този месец август дава последна възможност за имунизация на тези, които не са преболедували Ковид, тъй като заболеваемостта се увеличава, а през септември се очаква четвърта вълна на вирусната инфекция. Предимство за ваксинираните е посочено в последната заповед на министъра на здравеопазването, според която от лицата със завършен ваксинационен курс не се изисква носене на защитна маска на работното място. Това каза кметът на община Карлово и председател на Общинския кризисен щаб д-р Емил Кабаиванов. Той подчерта, че има избор на ваксини и в Медицинския център в Карлово и при общопрактикуващите лекари.
От началото на имунизационния процес – 11 февруари тази година, до 2 август в Медицински център 1 в Карлово са направени общо 3 515 ваксини, а 3 000 човека са напълно имунизирани, съобщи управителят д-р Атанас Юнаков. Освен ритмично продължаващите на място в Медицинския център ваксинации, медици извършват имунизации и във ВМЗ, „Боннер“ и „Ем Джей Дериз“ – по предварителни заявки и изготвени списъци с желаещи.
Общопрактикуващите лекари в Карлово са поставили над 4 000 дози ваксини от четирите вида от 11 февруари до момента. През последните две седмици се повишава интересът към имунизации и при общопрактукуващите лекари, съобщи д-р Стоянка Делевска от Общинския кризисен щаб. Според нея този факт се дължи както на повишаващата се заболеваемост, така и на прогнозата за предстояща четвърта вълна до месец.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Соня

Соня

03.08.2021 | 16:52

Кметът хубаво призовава, ама дебелите кратуни не чуват. Като влезеш в интернет такива конспирации се вихрят, че крминалните екшъни ряпа да ядат. Защо трябва да мислиш, ако изобщо можеш. Той българинът си го е казал: "Брей, ти ще ми кажеш на мене". Хайде, че противниците ги активизирах.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?