Следвайте ни

Кметът на Карлово предлага План за интегрирано развитие

viber icon

С докладна записка кметът д-р Емил Кабаиванов предлага на Общинския съвет да приеме План за интегрирано развитие на община Карлово 2021–2027 /ПИРО/. Това съобщиха от пресцентъра на община Карлово.

Планът е стратегически документ с ясно дефинирана визия, цели и приоритети за развитие, целящи по-висок жизнен стандарт на хората в общината и устойчиво развитие на територията. Документът очертава най-благоприятните насоки, базирани на приемственост, познание за наличните ресурси и техните възможности, нужди и очаквания. Като основополагащ планов документ на общинско ниво за програмния период 2021–2027 г., планът определя най-важните направления на провежданите политики на местната власт. Едно от тях е ефективното използване на разполагаемите териториални ресурси и потенциали за изпълнение на предварително определените приоритети и на стратегическите (специфичните) цели за развитие на общината в средносрочен (7-годишен) времеви хоризонт.

Планът на интегрирано развитие формулира мерките за подобряване на условията за живот на населението - качествени бюджетни и други услуги, подобрена селищна среда, съхранена природа, както и бизнес средата (инвестиции, заетост, доходи на населението) и екологическата обстановка в контекста на климатичните промени.

Този документ определя действията на институциите, на местните органи на властта, на бизнеса, на неправителствения сектор и на населението, обхващащи различните видове дейности на територията на общината за изпълнението на ПИРО.

Планът е разработен и ще се прилага при действащата нормативна рамка и стратегически документи за регионално развитие на България и Европа, при задължително съответствие с Областната стратегия за развитие на област Пловдив и действащите устройствени планове. В този програмен период за първи път се прилага модела на изпълнение на съвместни проекти със съседни общини. 

Планът за интегрирано развитие на община Карлово е документ, обединяващ целите на общността и начините за тяхното постигане. ПИРО е своеобразна карта за управление на общината през следващите седем години. Той е разработен в съответствие с целите на кохезионната политика на Европейския съюз за периода 2021-2027: "Европа - по-близо до гражданите чрез насърчаване на устойчивото и интегрирано развитие на градските, селските и крайбрежните райони и на местните инициативи".

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?