Следвайте ни

Кметът на Карлово обяви кога отварят пазарите в общината

viber icon

Общинският пазар в Карлово отваря отново, а кметът на общината д-р Емил Кабаиванов разреши това стане със своя заповед. Работното време е от 9.00 до 19.00 часа всеки ден от понеделник до петък включително.

Кметът обаче изисква да се спазват мерките срещу разпространение на коронавирус, като дистанцията между сергиите трябва да бъде поне 1.50 м, а търговците да бъдат с предпазни маски. Те трябва да дезинфекцират около сергиите си с подходящи дезинфектанти. Между клиентите трябва да има разстояние от два метра, забранява се купувачите да докосват стоката.

Кабаиванов разреши да бъдат отворени и кооперативните пазари в населените места в общината. Най-големите са в  Калофер, който се провежда в четвъртък, Баня в петък и в  Розино в неделя.

Много от жителите на Розино произвеждат разсад за зеленчуци, сега е времето, когато стопаните ще го изкарат на пазара, каза кметът Али Кючук. Друга част от населението чака да си купи от този разсад, за да си засадят хората домати, пипер, краставици, подправки. Няма причина да не спазим заповедта на пазара в Розино да не  идват търговци от други общини. Селото ни  е най-голямото в Подбалкана, но е отдалечено от съседните общини. На нашия пазар излизат основно местните хора като търогвци и купувачи, идват и от Христо Даново, Кърнаре, Столетово, които са в Карловска община, каза още Али Кючук.

Кметът на Калофер Румен Стоянов също обяви, че утре, четвъртък, пазарът в града ще работи.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мерки ли?

Мерки ли?

22.04.2020 | 22:10

Точно днес бях на мизерното карловско пазарче. Продавачите са опаковани до ушите, но нищо не може да спре бабите без маски и с оплюти пръсти да ровят стоката. Общинска охрана в това време културно гледа встрани, защото по стара възрожденска традиция, на карловската баба е позволено всичко!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?