Следвайте ни

Кметът на Карлово инспектира важни строителни обекти в общината

Благоустрояването в Баня, Ведраре и Карлово е с бюджетни средства от капиталовата програма на общината

viber icon

Кметът д-р Емил Кабаиванов направи проверка за изпълнението на строителните обекти на територията на община Карлово, които се реализират по капиталовата програма на бюджета за 2020 г.  

През месец октомври стартира изпълнението на Обект: „Благоустрояване  на УПИ VІ- площад, озеленяване, кв. 11 по плана на с. Ведраре, община Карлово“. Дейностите, предвидени за изпълнение са свързани с обновяване на площадното пространство. Реализирането на инвестиционната инициатива ще подобри значително визията на зоната за широко обществено ползване, а от там и цялостния облик на населеното място. Целта на реализиране на този обект е да се подобри градската среда и микроклимата в с. Ведраре, като с благоустрояването на площадното пространство и зелените площи към него, ще се обособят зони за рекреация, подходящи за всички възрастови групи и ще се осигури достъп на хора в неравностойно положение. Към настоящия момент са приключени строителните работи по изграждане на новото парково осветление на обекта и се извършват дейности по обособените зони за отдих и спорт на открито.

В град Баня д-р Кабаиванов извърши оглед и проверка на реализираните строителни дейности по изцяло завършените обекти  в парковата среда и ремонтираните пешеходни алеи в Курортната зона. След приключилото изпълнение на обект: „Благоустрояване на УПИ ІІІ-парк в кв. 48 по плана на гр.Баня, община Карлово“, курортното селище се обогати с още една чудесна зона за отдих и развлечения. Обновената паркова среда, непосредствено до централния площад в гр. Баня, значително подобрява визията на централната зона, а от там и цялостния облик на града.          Благоустрояването, включващо – основен ремонт на алейна мрежа, осветление и парково обзавеждане има за цел подобряването на физическите показатели на средата в обхвата на зоната с публични функции и с висока обществена значимост за курортното селище, както и задоволяване потребностите на жителите на града чрез създаване на благоприятна среда за рекреация, алтернативни културни мероприятия и хомогенност на зелената система.

Кметът направи и инспекция по поддръжката и експлоатацията на приключения през миналата бюджетна година  обект „Благоустрояване на УПИ VІІІ - зеленина и обществено обслужване  в кв. 50 по плана на гр. Баня“. 

В град Карлово д-р Кабаиванов направи проверка на изпълнението на обект: „Благоустрояване на УПИ І–жилищно строителство в кв. 34 по плана на гр.Карлово“ – междублоково пространство в непосредствена близост до ДГ „Слънце“, ситуирано между улиците „Гълъбец“, „Ален мак“ и „Васил Кирков“. 

Изпълнението на строителните работи беше извършено с бюджетни средства през 2019 и настоящата 2020 г. С успешно завършените строителни дейности е реализирана основната цел на проекта – да  се подобри достъпността и естетичния вид на жилищната среда чрез организиране на автомобилния и пешеходния достъп, тяхното отделяне, обезопасяване на дворното пространство, а също така и ефективно осветление и отводняване на дворната площ, обновяване на зеленото пространство за обществено ползване. По проекта са реализирани над 2 230 кв.м. нови настилки с обособени 35 места за  паркиране. Изпълнено е ново озеленяване от дървесна и храстова растителност и са  монтирани нови пейки за живущите в квартала. Призоваваме жителите на благоустроения квартал да опазват и стопанисват изпълненото строителство и поддържат новозасадената растителност.

В Карлово кметът направи оглед на две междублокови пространства на ул. Парчевич, с цел уточняване на необходимите строителни дейности за благоустрояването им, които ще да бъдат планирани за изпълнение с бюджетни средства през следващите две  години.  

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?