49
Следвайте ни

Кметът на Карлово договори важни ремотни с шефа на АПИ

viber icon

Кметът  на Карлово д-р Емил Кабаиванов договори ремонт на важни пътища в общината. Става въпрос за два пътни участъка, част от републиканската пътна мрежа и пътните връзки с частни имоти, които също  попадат в републиканската пътна мрежа.

Вчера д-р Кабаиванов проведе работна среща с инж. Ивайло Денчев -  и. д. председател на УС на АПИ. Срещата беше планувана миналата седмица с министър Виолета Комитова в МРРБ. 

От основен ремонт и рехабилитация се нуждае на ул. „Теофан Райнов“, която е част от републикански път І-6 на територията на град Карлово . Обиколното трасе е с дължина от 3 600 м., по него минава основният пътен трафик на подбалканския път.

Необходим е  основен ремонт на пътна отсечка от републикански път ІІ-64, която представлява връзка на ул. „Индустриална“ в  Карлово с път ІІ-64.

Пътните връзки на собствениците на имоти, разположени в страни от републикански път І-6, в частта си между изхода на Карлово посока София и местността „Кантона“ също трябва да бъдат ремонтирани.

Инж. Ивайло Денчев пое ангажимент за ремонт на тези пътни участъци, заяви сред работната среща д-р Емил Кабаиванов.

Отсечката от републикански път І-6 -  ул. „Теофан Райнов“ ще бъде  включена в Програмата за ремонтните дейности на АПИ за 2022 г. При подходящо време до края на тази година или пролетта на следващата ще  се ремонтира пътят към Южната индустриална зона, а за пътните връзки към частните имоти, разположени встрани от републикански път І-6, в частта им между изхода на  Карлово и местността „Кантона“, инж. Денчев е поел ангажимент това да бъде първата работа на новия директор на Областно пътно управление Пловдив, който ще бъде назначен, след проведения конкурс.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?