Следвайте ни

Кметът на Калояново: Няма сигнали за разрушения

viber icon

Кметът на Калояново Георги Георгиев започна да събира информация за евентуални щети от земетресението, което разлюля региона северно от Пловдив. Трусът бе между 14.00 и 14.02 минути и бе усетен в продължение на няколко секунди.

Трусът е усетен в Дуванлии, Ново Железаре, Хисаря, Баня, Карлово.

В първите десет минути след земетресението няма сигнали за разрушения, но продължавам да събирам информация, каза кметът на Калояново. Той самият бил в региона, съпругата и децата му са били в семейната къща в Дуванлии. Били на двора и чули страшен тътен, след което политнали от труса.

Около 14.00 часа приключвахме обядвахме, когато чух как звънят чашите в секцията с кристалните сервизи, каза Ели Стоянова от Баня. Усетих с цялото си същество, че е земетресение. Погледнах полилея, той не се помръдваше. В този момент се усети страшен тътен, бученето бе странно и дълбоко, всяваше страх. Тогава се разлюля и полилеят. Земята се движеше хоризонтално, каза още жената.

 Земетресението  е било усетено в Карлово и Подбалкана.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?