71

Кметът на Калофер подхвана нерегламентираните сметища

Чистотата на Калофер е важен приоритет за местната власт, градът на Ботев ежедневно се посещава от туристи, а и заради гражданите, които живеят тук, той трябва да е с много добър вид. Това заяви новият кметът на Калофер Драгомир Боев. Той вече осигури допълнително съдове за смет за града и посочи местата, където може да се изхвърлят едрогабаритните отпадъци. 

Във връзка с дългогодишния проблем с изхвърлянето на едрогабаритни битови отпадъци от недобросъвестни граждани в местностите Ганин дол, Чонина дупка и изходната точка зад Интендантско обслужване към местността Рабовец , които за последните 6 месеца са почиствани четири пъти, ви указваме местата, на които да изхвърляте своя едрогабаритен битов отпадък, максимално допустимо до 1 куб. м. на домакинство, посочи Драгомир Боев.

Той уточни, че два броя  4- кубикови контейнери, вече са поставени в близост  се до паметника на Калифер войвода.

 

Предстои доставянето на още  един 4-кубиков контейнер, който ще бъде поставен на изходната точка за местността Стовръшка до бившия Стопански двор.

При ремонт и почистване на жилища и домове  е необходимо задължително да поръчате 4-кубиков контейнер за строителните и битовите  отпадъци на следния  телефон: 0885 453183 - Чистота Карлово.

При нарушения ще прилагам безкомпромисно "Наредба за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Карлово", чрез която се забранява изхвърлянето на строителни, растителни и други отпадъци извън регламентираните места и глобата за това е до 1 000 лв., категоричен е новият кмет на Калофер.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?