Следвайте ни

Кметът на Калофер дари 200 лева за ремонт на опожарена къща

viber icon

Кметът на Калофер Румен Стоянов организира инициативен комитет за дарителска кампания в полза на младото семейство от града, което пострада при пожар на къщата им вчера. Самият той отдели днес 200 лева и прикани приятели и познати от града да помогнат с пари или с труд при ремонтните дейности на изгорелия покрив. Парите ще се събират в запечатана урна в кметството, ще се води точен списък на дарителите и сумите, които те внасят и ще се направи отчет за харчовете, обяви Стоянов.

Пожарът лумна вчера около 9.00 часа. Борислав Цанков вече бил на работа в крайпътна бензиностанция, жена му Петя и баба и били в къщата с двете малки деца – Никол на пет години и Даяна на три месеца. Съседи видели силен дим от покрива и  повикали Петя да излезе от къщата с децата и баба си. Междувременно позвънили на тел. 112, младата жена също подала сигнал за пожара.

Димът се виждал чак от съседното село Ведраре, приятели на Борислав му се обадили да го питат какво гори в Калофер.

Моята къща, отвърнал той.

Две пожарни гасиха огъня. Около 11.30 часа пламъците били потушени. Бетонната плоча под покрива не позволила огънят да слезе надолу до етажа. Водните струи от гасенето обаче навлажнили стените и сега къщата няма ток.

Заради липсата на електричество и топла вода Петя още снощи се изнесла с децата при родителите си. В къщата са само Борислав и бабата на жена му.

Снощи съседи помогнаха на младия мъж да разчисти останките от горелия покрив.

Те изкарали четири ремаркета обгорели вещи, дрехи и стара покъщнина, която е била складирана там. 

Борислав  и майстори-строители още вчера правили оглед на плочата и стените на горяла къща и установили, че са здрави и  ремонтът може да започне веднага.

Намерението ми е бързо да възстановим покрива, сподели Борислав. Самият той има строителни умения, ще разчита и на помощ от приятели. А кметът Румен Стоянов заяви, че ще се опита да осигури строители доброволци, които безвъзмездно или с по-малко разходи за труд да ремонтират покрива.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?