Следвайте ни

Кметът на Хисаря разпореди проверка на общинските язовири

viber icon

Проверка на нивото на водата в язовирите разпоредите кметът на община Хисаря инж. Пенка Ганева тази сутрин. Първият екип се отправи към Красново и Кръстевич още около 9.00 часа, Водоемите там преди години бяха рискови и  преливаха при порои. Екипи обходиха и  останалите общински язовири.

Десет язовира в община Хисаря са в ремонт, от края на миналата година там работят екипи на държавното предприятие „Монтажи“. Всички те се нуждаеха от ремонт, общината предприе тези дейности, за да бъдат избегнати евентуални наводнения. В района още помнят драмата в Красново, когато през 2016 година порои и преливащи язовири заляха селото , а местни хора избягаха от къщите си, за да се спасят.

Започнахме ремонти на десет общински язовири, сред тях са и трите край Красново, язовирът край Кръстевич.  В ремонта са още два язовира в Беловица,  два в Паничери, един в Момина баня.

Проверката днес установи, че нивото на водата в общинските язовири е ниско, те се изпускат постоянно. Повече вода има в язовира край Мало Крушево, там водата се изпуска и по реката се насочва към най-големия язовир в района Пясъчник, който може да пое голям обем вода, обясни инж. Ганева.

В Подбалкана от Калофер до Клисура и в Стремската долина дъждът бе благодатен и напоителен, няма наводнени земеделски земи, населени места и къщи, казаха кметовете на населените места в региона.

Единствено по Подбалканския път в участъка Карлово-с. Васил Левски на места се образуваха езера, алармираха във ФБ шофьори, пътуващи по трасето.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?