71

Кметът на Хисаря категорично: Искаме редовни автобусни превози в общината

Кметът на Хисаря Ива Вълчева поиска категорични гаранции от  единствения превозвач, който обслужва пътниците в общината „Хеброс бус“, че ще спазва и коректно ще изпълнява маршрутните разписания.  Разговорът с управителя на фирмата Веселин Дошков се наложи, заради неизпълнение на някои от курсовете по маршрутните разписания през последните седмици. Не се осъществяваха превози и на два курса до Старосел. Десетки потребители на социалните мрежи изразиха недоволство от неуредиците с автобусните превози в Община Хисаря.

Не се изпълняват курсове, които са от квотата на Община Пловдив, това установи внезапна проверка на Община Хисаря миналата седмица. Тя констатира, че автобусите, които тръгват от автогара Хисаря са редовни и спазват до минута времето за тръгване и пристигане, съобщиха от администрацията на курортната община.

Затова по нейна инициатива кметът на Община Хисаря Ива Вълчева и собственикът и управител на "Хеброс бус" Веселин Дошков обсъдиха осигуряването на надежден и с ясни разписания автобусен транспорт.

Ива Вълчева постави ребром въпроса за спазване на разписаните в договорите маршрутни разписания и тяхното коректно изпълнение. Обсъдени бяха маршрутните разписания както от общинската, така и от областната и републиканска схема.

Според Веселин Дошков създаденият проблем е изцяло по вина на Община Пловдив.

Проведох разговор със зам.-кмета на Община Пловдив с искане да намерят бързо решение, коментира след срещата Ива Вълчева. Община Хисаря не е възложител на тези линии и не може ефективно да се намеси в изпълнението на договорните  отношения между Община Пловдив и превозвача. Но те не бива да са за сметка на нашите жители,, заяви тя.

Ива Вълчева припомни, че седемгодишният договор за обществен превоз на пътници по линиите от Областната и Общинската транспортната схема е подписан на 5 май 2023 година и той трябва да се спазва стректно.

От страна на „Хеброс бус“ бе поет ангажимент в срок до края на седмицата да бъде предоставена пълна информация за маршрутните разписания по населени места.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 6 оценки
3/5 от 6 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?