4232

Кметът на Брезово с делегация на празника на побратименото село Колибабовка

Община Брезово почете 113 години от създаването на  молдовското село Колибабовка, основано от българи от Твърдица. По този случай делегация от средногорската община начело с кмета инж. Калин Калапанков посети Колибабовка и участва в празника на селото. Визитата се състоя по покана на кмета Иван Иванович Искимжи. Община Брезово и село Колибабовка са побратимени от една година,  сътрудничеството между тях е в областта на културата, образованието и туризма.

Освен годишнина от основаването на населеното място, там честваха и храмовия празник на местната църква „Свети дух“.  За празника инж. Калин Калапанков подари на селото икона на Свети Стилиян - закрилник на семейството и децата и поднесе поздравителен адрес.

Вие сте пазители на българската традиция, история и култура, които изцяло изграждат облика на вашето прекрасно село и винаги предават дълбок духовен смисъл на моментите, които ни събират заедно, заяви кметът на Брезово. Той пожела на жителите на селото  да има сигурност и здраве във всеки дом.  

Вашият роден край се нуждае от грижата, мисълта, енергията и обичта ви. Поздравявам всички вас, които с воля, надежда, любов и с труда си допринасят за просперитета на селото, заяви още инж. Калапанков.

В делегацията от Община Брезово участваха още заместник-кметът с ресор „Култура“ Цонка Палийска, главният експерт по образование и култура  Антония Стоянова и секретарят на читалището в Брезово Тони Шопова.

Антония Стоянова подари по две български книги на всяко дете от Колибабовка. Честването беше съпроводено с голям концерт и кръшни български хора.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?