Следвайте ни

Кмет пита хората за размера на местните данъци

viber icon

Кметът на Сопот отправи покана към своите съграждани заедно да обсъдят размера на  местните данъци за 2021 година. За пореден път  Деян  Дойнов търси мнението на жителите на общината по въпросите, които ги засягат пряко. Да намерим добро  и справедливо решение за града и за всяко семейство, каза кметът. Като заговорим за данъци, всички ние сме на едно мнение - колкото по-ниски, толкова по-добре. Но това ли е правилната позиция, като се има предвид, че чрез данъците община Сопот финансира дейности като улично осветление, озеленяване, риторично попита Дойнов в специално обръщение към своите съграждани. Ако данъците, представляват основния приход в нашето домакинство, дали искаме те да бъдат възможно най-ниски или искаме да бъдат възможно най-разумни и справедливи спрямо всички страни, обясни той.

По време на тежките месеци на епидемия от коронавирус заедно с ограничителните мерки община Сопот, както и почти всички общини в България, въведоха ограничителните мерки, но и такива, които да бъдат в подкрепа на хората, като замразяването на местни данъци и такси, в опит за облекчаване поне временно на бремето върху бизнеса и гражданите.

В дългосрочен план обаче тази мярка сама по себе си може да нанесе щета върху общинските бюджети.

Дойнов покани гражданите на Сопот  намерят заедно добро и справедливо решение за града и за всяко семейство в сряда, 29 юли 2020 г., в 17:30 часа на площад "Иван Вазов". Нека заедно и в безопасна социална дистанция обсъдим местните данъци и такси. Правилното решение се взима в условия на дебат, припомни той.

 

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?