71

Клубът на инвалидите в Сопот отпразнува юбилей с песни и стихове

Над 60 души с увреждания от Сопот отразнуваха 20 години от основаването на своя клуб. Събитието бе повод за празнуване. В него участва и кметът на общината Деян Дойнов - единственит кмет в България, който  е получил специалното отличие от Съюза на ивнадилите в страната заради подкрепата, която оказва на хората с увреждания в Сопот.

Получаваме голяма подкрепа от общината, но и ние се включваме във всички обществени прояви, сподели пред "Марица" председателката на клуба Ганка Пачева. Попдръжаме връзка с общината, читалището, къща музей "Иван Вазов" и участваме в събитията, които те организират. Ние също си организираме редица прояви през годината - екскурзии в исторически градове и места, участие във фестивали.

Тази година организацията на хората с увреждания в Сопот спечели награда на фестивал в Перник. Там те се представи с кулинарна изложба, ръкоделия - гоблени и плетива и с художествена самодейност. Много ценим активната работа на нашия член Николай Василев, бивш учител по математика, който е и изключителен познавач на историята и литературата, пише стихотворения  и разкази. Наричаме го Стожерът на Сопот, разказа още Ганка Пачева.Най-много ни радват заниманията в клуба, сподели още тя. Събираме се всеки работен ден. Освен възможност за обичайните занимания, за нас са осигурени уреди за гимнастика  и физически упражнения. Заедно се чувстваме много добре, обясни Ганка Пачева.

По случай юбилея членовете на Клуба на инвалида в Сопот представиха пред гостите своя програма от песни и стихове. Кметът Деян Дойнов ги поздрави членовете на организацията  за активната им дейност в различните сфери и им пожела още много отпразнувани годишнини.

Гост на тържество бе и координатора на Съюза на инвалидите за Пловдив и Пловдивска област Смиляна Запрянова. Тя също поздрави членовете на сопотския клуб за активната дейност.

Възпитаниците на Средно училище „Иван Вазов“ в града също отправиха своя поздрав с подготвено за случая представление. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
УФО

УФО

15.12.2022 | 20:42

И НЕЗАБРАВЯЙТЕ- ДНЕСТ СТЕ ГОЛЕМИ, НО УТРЕ МОЖЕ И ВИЕ ДА СТЕ ОТ КЛУБА НА ИЗЛИШНИТЕ!!!!!!!!!

Отговори
1 0
УФО

УФО

15.12.2022 | 20:41

ДО АВТОРЧЕТО НА СТАТИЙКАТА!!! НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ ИЗЛИШНИТЕ / ИНВАЛИДИТЕ/ ИМАТ КРУБ?!?!! В ЕВРОПА, КЪДЕТО ПРЕТЕНДИРА АВТОРЧЕТО НА СТАТИЯТА ,ЧЕ ЖИВЕЕ ИМА КЛУБОВЕ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ!!! ЩОМ АВТОРЧЕТО НА СТАТИЯТА СЕ ВОДИ ЖУРНАЛИСТЧЕ, ТО БИ ТРЯБВАЛО ДА ЗНАЕ!!! И ДО РЕДАКТОРЧЕТО НА НА ...-ПРОВЕРЯВАЙТЕ ВАЩИ САМОЗВАНИ ЖУРНАЛИСТЧЕТА!!! ИЗЛАГАТЕ СЕ И ....

Отговори
1 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?