Следвайте ни

Кърпят на пожар пътя Карлово-Ведраре

viber icon

Аварийно изкърпване на пробойни по настилката на пътя Карлово-Ведраре продължава от понеделник. Дейностите стартираха в края на тази седмица. Те са възложени на пловдивската фирма „Европейски пътища“ АД и предвиждат първоначално да бъдат фрезовани повредени участъци, да бъде изрязан асфалтът около дупките и след това да бъдат запълнени и  нанесен изкърпващ слой настилка.

Изкърпването на пътя бе предприето заради лошото му  състояние от години, за необходимостта от ремонт от цяла година постоянно във ФБ алармират жители на Ведраре, Марино поле и Соколица.

Обявяването на ремонта обаче не събуди радост у пътуващите ежедневно по 10-километровия път. Стотици хора работят в над 20 фирми във Ведраре, където на терена на бившия тракторен завод „Агротехника“ се оформи малка индустриална зона. Тя дава хляб на хора, заети в шивашки, обувни, машиностроителни фирми.  Още при обявяване на ремонта на Подбалканския път, те реагираха в мрежата с десетки мнения, че по-належащ е ремонтът на пътя Карлово-Ведраре.

А докато  месеци наред  трафикът на Подбалканския път София-Бургас бе отклонен именно по пътя Карлово-Вердаре, неговото състояние стана направо плачевно - от натовареното с автомобили платно шосето се разби. Оформиха се кратери, които изкривяват джантите и пукат гумите на колите. Снимки бяха публикувани и в групите за Карлово в социалните мрежи.

Потребители във ФБ коментираха, че сегашният ремонт няма да реши проблема и е по-скоро предизборен.

Предстои цялостен ремонт на пътя Карлово-Марино поле-Ведраре, заяви пред „Марица“ кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. Експерти подготвят проекта, който най-вероятно ще бъде финансиран със собствени средства на община Карлово.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай