Следвайте ни

Карловско училище дари близо 4 хил. лева на кампанията „Българската Коледа“ СНИМКИ

viber icon

Учениците от карловското основно училище „Св. св. Кирил и Методий“  организираха кампания „Деца помагат на деца“, за да помогнат на семейства с  деца в нужда. В навечерието на Коледа те организираха благотворителен базар, а от продажбата на сувенири, които изработиха сами,   събраха 4289 лева.  От тази сума учениците заделиха 400 лева и я дариха на пострадало семейство. Останалата част от  3889 лева те преведоха по сметката на каузата „Българската Коледа“.  

Учениците и учителите  от ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“  се включват в кампанията „Българската Коледа“ за 6-та поредна година.  От 2014 година досега  те организират благотворителен коледен базар, където учениците предлагат ръчно изработени коледни картички, лакомства  и сувенири.  

Според директорката на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ инж. Йонка Радулова активността на децата в  такива инициативи се дължи на първо място на семейството. В училище ръководството и учителите   включват учениците в доброволчески инициативи, където  възпитанието в дух на съпричастност и взаимопомощ към по-слабите и различните, които се нуждаят от подкрепа, продължава. 

Нашите ученици се включват активно и в други благотворителни кампании, разказа още директорката на училището инж. Йонка Радулова. За пореден път  организирахме събиране на дрешки и играчки за децата от училището в с. Христо Даново. Продължаваме коледните си инициативи и в детските градини, където нашите ученици ще зарадват децата с коледен поздрав и ръчно изработени картички за всяко дете, допълни тя.

Всяка година учениците получават отчет от Президентството за разпределението на събраните дарения.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?