4232

Карловските ученици с празничен поздрав по случай 24 май

Ученици от карловските училища представиха празнична програма на площад "20 юли" по случай 24 май. Това бе техния поздрав към жителите на общината в  Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В празничната програма, участваха ученици от СУ „Васил Левски“, СУ „Христо Проданов“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Райно Попович“, ПГ „Христо Смирненски“ и ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“.

Слово, посветено на 24 май и на делото на просветните и културните дейци произнесе заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев.

 „В този ден отдаваме почит на делото на светите братя, нашето уважение към словото, към знанието, към българския национален дух. 24 май е символ на достойнство, традиция, духовност. Това е най-чистият и най-безкористният, защото прославя духа, прогреса, мисълта и живота създаден от тях. Кирилицата е призив да развиваме културата на уникалното в света на глобалното, да обогатяваме Европа с нашето културно-историческо наследство, с нашата азбука, с нашия фолклор, с нашата духовност. Поклон пред всички съвременни просветители – учители, творци, хора на свободното слово. Имайте сили, за да продължите да втъкавате в идните поколения своите знания, душа и любов. Честит празник!“, бяха част от думите на заместник-кмета. 

         На тържеството присъстваха кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общински съвет Доньо Тодоров, заместник-кметовете Данка Зидарова – Люртова и Николай Цветков, заместник-кметът на побратимения на Карлово германски град Зеехайм-Югенхайм Томас Фишбах, директори на училища, творци, ученици, граждани.

Празничната програма бе организирана от СУ „Васил Левски“.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?