46
Следвайте ни

Карловският квартал "Сушица" скочи срещу 5G антена

viber icon

Граждани от карловския квартал „Сушица“ протестират срещу поставянето на антена на мобилен оператор, за която се предполага, че е за 5G мрежа. Съоръжението е монтирано върху обитаема къща в квартала след сключен договор със собствениците.  Моментално обаче живеещите наблизо хора реагираха остро срещу необичайното съоръжение.

Монтирането на антената започна в средата на август, на 18 август стартира и подписката, заяви пред „Марица“ общинският съветник от Карловския Общински съвет Стоянка Кръстева Нейкова. 

В нея вече са се подписали  над 450 местни жители. Това е близо 60 на сто от имащите право на глас в квартала, уточниха протестиращи срещу съоръжението.

Подписката е депозирана в Община Карлово, за недоволството на жителите на квартал „Сушица“ от монтирането на мощното 5 G съоръжение е уведомен и кметът д-р Емил Кабаиванов, обясни Стоянка Нейкова. 

 Днес д-р Кабаиванов се срещна с Инициативният комитет срещу антената.

 На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, заместник-кметът и главният архитект на общината.

След изслушване на изразеното несъгласие от страна на гражданите, кметът на Карлово д-р Кабаиванов ги увери, че напълно подкрепя тяхното недоволство и насрочи за 29.09.2021 г. /сряда/ среща, на която да присъства представител на фирмата, поставила антената и инициативния комитет, за да се потърси решение на проблема.

 

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Иван Пловдивски

Иван Пловдивски

27.09.2021 | 15:47

Аз нямам 4 G интернет, а те ме убеждават, че ще имам 5 G!!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?