4232

Карловската Царица на розата бе гост на Международен фестивал на ароматното цвете в Китай

Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г. Девойките участваха в Международния културен фестивал на розата, който се провежда се за втора година в островния туристически град. 

Фестивалът включва поредица от събития, обслужващи широк спектър от интереси и предпочитания, включително церемония по откриването, креативен пазар на цветя, дегустация на тропически рози, арт парад и арт панаир.

 Пътуването на карловските девойки бе организирано и финансирано от Българо-Китайската фондация за култура. В Поднебесната империя момичетата посетиха и южния китайски технологичен мегаполис Шенжен.

Община Карлово поддържа дългогодишно сътрудничество с Българо-Китайската фондация за култура. Всяка година фондацията предоставя една от големите награди в конкурса-спектакъл Царица на розата и неин представител е член на журито. 

В тази връзка бе организирано и посещението на двете момичета от Карлово в Китай. Участничките в конкурса за Царица на розата получават не само материални награди, а и такива, които обогатяват техните културни познания и личностни ценности.

Антония и Дани благодариха към организаторите на тяхното пътуване и към Община Карлово в лицето на кмета д-р Емил Кабаиванов, които също съдействаха за организацията и реализирането на посещението им в Китай.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?