Карловска царица прави парфюм с розово масло

Царицата на розите  в Карлово проучва как се прави парфюм с розово масло, тя вече знае как да го представи пред публика и да разкаже за пътя на маслодайното цвете от градините до луксозния флакон. Тези умения вече усвоява всяка една от претендентки за титлата.

Тази година това са девет девойки от Розовата долина на възраст от 16 до 21 години. Те вече се подготвят усилено за конкурса „Царица на розите“ 2021, който традиционно се организира от община Карлово. Претендентките ще изминат дълъг път, докато се появят пред  публиката в съвършената си форма – блестящ тоалет и красив разказ за своите мечти за Розовата долина.

За първи път най-бляскавото шоу в Розовата долина, в което се избира Царица на розите ще се проведе онлайн. Това обаче не променя изискванията към претендентките. Те трябва да покажат, че владеят етикета и протокола при комуникация с публиката. Защото Празникът на розите, в който Царицата е главно действащо лице ще се състои реално на 29 май. А най-красивата девойка ще върви редом с кмета на общината и ще приветства жителите и  гостите на Карлово, ще благословя Долината на омайното цвете.

Екипът, който подготвя деветте момичета за шоуто, вече ги отведе в Бухаловия хан – центърът за занаяти местни традиции, за да научат девойките историята маслодайната роза. Втората стъпка бе в предприятие, за да се запознаят с процеса на добиване на розово масло и създаването на луксозни парфюми и козметика от него. За момичетата предстоят още няколко стъпала в подготовката им, а всяка крачка е съпроводена с дълги фотосесии, в които  всяка девойка трябва да разкрие красотата, грацията и магнетизмът си. Едва тогава журито ще сложи короната на една от тях.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Stoicho tigara

Stoicho tigara

23.04.2021 | 16:26

Mladi karlovski slivki.

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?