Следвайте ни

Карлово се побратими с германския Зехайм-Югенхайм

viber icon

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов и колегата му Олаф Кюн от германския град Зехайм-Югенхайм скрепиха приятелството между двете общини с договор за сътрудничество. Това стана вчера, когато в Града на розите бе официална делегация от Зехайм-Югенхайм.  В споразумението се предвижда задълбочаване на сътрудничеството и укрепване на връзките в областта на културата, спорта, икономиката, туристическата дейност, както и поощряване на сътрудничеството между местния бизнес и местните стопанства.

Карловският общински съвет взе решение да се побратими със Зехайм-Югенхайм на 30 ноември 2017 година.

Споразумението за сътрудничеството между двете общини ще бъде подписано още един път през април 2018 година в Зехайм-Югенхайм.

Карлово и Зехайм-Югенхайм са десетата двойка градове от България и Германия, които подписват договор за сътрудничество.

Първата тема, която обсъдиха в резюме двете страни, бе как общинската администрация контролира спазването на наредбите, чрез които се осъществяват дейностите на общините. Тази тема ще бъде продължена през април в Зехайм-Югенхайм, заяви Кабаиванов.

Идеята за осъществяване на приятелски и партньорски отношения възниква през 2016 година, когато на Празника на розите в Карлово като туристи идват председателят на фондация Хайлегенберг Югенхайм и Зигрун Комати - заместник-председател на Немско-българското общество в Германия, припомни кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Има историческа връзка между България и Германия, между двата града, припомни Олаф Кюн, кмет на Зехайм-Югенхайм. В имението Хайлегенберг е прекарал детството си и младежките си години първият княз на България след Освобождението Александър фон Батенберг, допълни той.

Ние отваряме значителна страница в историята на нашите общини и нашите държави, заяви кметът на Зехайм Югенхайм. Защото договорите между държави и международни организации се изпълват с живот от населението на общините, заяви Олаф Кюн.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?