Следвайте ни

Карлово с нови контейнери за смет

viber icon

Край на индивидуалните кофи за смет сложи администрацията в Карлово, новите съдове са само контейнери. По цялата територия на града вече са разположени 543 „бобъра“, всеки с вместимост 1.1 куб.м. Те покриват както досегашните точки за съдове за смет, така и нови позиции. Администрацията информира и за нов график за извозване на пълните  контейнери, публикуван на официалния сайт на общината.

Нововъведението не бе прието еднозначно, някои граждани останаха изненади от премахването на индивидуалните съдове за смет и възразиха срещу поставянето на контейнерите. Администрацията обаче бе обявила промяната месеци по-рано, тя стана факт от началото на юли.

Целта е подобряване на услугата за организирано сметосъбиране чрез ежедневна оптимизация на системата, въведена от общината, обясниха от администрацията. Това включва и подмяна на амортизирани контейнери, увеличаване честотата на обслужване, актуализиране на маршрутите за събиране и транспортиране на отпадъците.

Служители от община Карлово следят за периодичното почистване на поставените съдове, а в почивните дни – специално зоните, в които се генерира повече отпадък. Ако е необходимо, контейнерите в тези зони ще се почистват допълнително и в неделя, обещават от администрацията.

При неправомерно замърсяване, община Карлово разчита на съдействието на гражданите. За целта е създадена визуална карта на контейнерите, включваща номера на всеки съд и точното му местоположение: https://www.karlovo.bg/section-247-content.html. Гражданите могат да подават сигнали за пълен контейнер, като в контактната форма посочат номера на контейнера, имената си и телефон за връзка.

В случай на недостиг на съдове може да се увеличи техният брой, както и да се променят точките и честотата за събиране, заявиха от администрацията.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?