49
Следвайте ни

Карлово приема предложения за носител на наградата „Д-р Иван Богоров“ за 2022 г.

viber icon

Община Карлово обявява конкурс за носител на Националната награда за чистота на българския език на името на д-р Иван Богоров за 2022 година. С наградата се удостояват български и чужди автори за произведения на български език, с ярък принос в националната литература, написани с обич към книжовния език, завещан ни от д-р Иван Богоров.

Присъжда се всяка година на живи автори, за цялостен принос или отделни творби в следните направления: литературни произведения, литературна критика, публицистика, научни изследвания.

Сред носителите на наградата „Д-р Иван Богоров“ са изтъкнатите български езиковеди акад. Благовеста Касабова и проф. Румен Стоянов, и двамата с изключителни заслуги за изследване на българския език и неговото опазване, както и писателите Светослав Цветков и Кольо Георгиев.

Община Карлово очаква мотивирани предложения за носител на наградата „Д-р Иван Богоров“ за 2022 г. до 29 юли 2022 г. на адрес:  Община Карлово, ул. „Петко Събев“ №1, 4300 Карлово.

Аргументираните предложения трябва да бъдат запечатани в плик с надпис “Предложение за Националната награда за чистотата на българския език на името на д-р Иван Богоров“, адресирани до Кмета на Община Карлово и заведени в деловодството на Общината по реда на пристигане. Предложенията и съпътстващите ги творби се представят на хартиен носител в 2 екземпляра, при възможност и в електронен вариант. Когато предложението е за цялостно творчество, се прилага и изчерпателна библиография.

Наградата се връчва в Деня на народните будители – 1 ноември, на основание на експертно решение на комисия, назначена със заповед на Кмета на Община Карлово.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?