46

Карлово представи в МРРБ 30 проекта за саниране на жилищни сгради

Община Карлово подаде в Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ 30 проекта по новата процедура на саниране – „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап 1“. Общата стойност – 29 милиона лева, е за 27 многофамилни жилищни сгради в Карлово и три – в село Ведраре.

В рамките на три месеца Сдруженията на собствениците, съвместно с Общината като водещ партньор, подготвиха всички необходими документи за енергийното сертифициране на сградите: издаване на технически паспорти, енергийно обследване, архитектурно заснемане и сертификати за енергийна ефективност.

Очаква се МРРБ да назначи оценителна комисия, която в срок до 4 месеца ще класира подадените проекти, след което Община Карлово ще сключи договори с Дирекция „Жилищна политика“ в регионалното министерство за реализация на одобрените. Следва обявяване на задължителните процедури по Закона за обществените поръчки за избор на фирми-изпълнители на санирането на многофамилните жилищни сгради. В рамките на първия етап от процедурата, сумата от 29 милиона лева е 100% безвъзмездна финансова помощ от Плана за възстановяване и устойчивост.

„Екипът на отдел „Планиране и разработване на програми и проекти“ в Община Карлово благодари на Сдруженията на собствениците за свършената от тях работа. Тя беше в основата на факта, че успяхме в срок да подадем всички проектни предложения.“, каза Красен Краев – началник на отдела.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?