Следвайте ни

Карлово поиска от Пътната агенция ремонт на Околовръстното     

viber icon

Карлово поиска  в проекта за ремонт на участъци от Подбалканския път да бъде включен и Околовръстният път на града. Трасето е изключително важно, по него преминава транзитния поток от автомобили в региона и по цялото направление София-Карлово-Бургас. Този път дава и облика на Розовата долина, припомни кметът на Карлово. Кабаиванов  се обърна за това към председателя на УС на АПИ инж. Георги Терзийски и към областния управител Дани Каназирева.

Кметът на най-голямата община на север от Пловдив се пребори за ремонт на два участъка от Подбалканския път. Дейностите ще стартират през септември. Това са отсечките Карлово-с. Васил Левски и Певците-Карлово. Кабаиванов обаче настоява  Околовръстният път в Карлово също да бъде включен в проектирането и ремонта, като изключително важна част от целия път от София до Бургас.

Той  се срещна с екипа инженери  Гинка Маринова и  Маргарита Попиванова от „Европейски пътища“ АД – фирмата, поддържаща републиканската пътна мрежа в Област Пловдив и инж. Нели Вукова от фирма „Пътпроект София“ – проектант на отсечката с. Певците – с. Васил Левски от републиканския път I-6 София – Бургас. Увериха ме,  че в средата на  август ще бъде готово проектирането на двата участъка от пътя и от септември се очаква ремонтът да започне, заяви пред „Марица“ Кабаиванов. Първият етап е  гр. Карлово - с. Васил Левски, вторият - с. Певците – гр. Карлово. Но по време на срещата кметът е бил уведомен, че от проектирането  и ремонта на пътя е изключен участъкът от 254км + 267км до 257км + 129км  - Околовръстен път на Карлово. 

Затова Кабаиванов е изпратил писмо до инж. Георги Терзийски – председател на Управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура  с копие до областния управител на област Пловдив Дани Каназирева.В него той  настоява Околовръстният път в  Карлово, с дължина около 3 350 м, да бъде включен в проектирането и ремонта на участъка. 

В момента основата на участъка е с недостатъчна товароносимост и не отговаря на изискванията за първокласен път, посочи кметът на Карлово. Последният ремонт на отсечката е извършен през 2007 година, когато е преасфалтиран износващият слой, по проект и със средства на община Карлово.

На проведена среща с областния управител Дани Каназирева д-р Кабаиванов я е информирал за важността на пропуснатия за ремонт участък. Тя е изразила пълна подкрепа на искането на кмета на община Карлово.  

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?