Следвайте ни

Карлово изпраща трима депутати в 46-ия парламент

viber icon

Подбалкана изпраща трима депутати в 46-ия парламент.  

Глас на региона в новото Народно събрание ще бъде Лъчезар Бакърджиев от „Има такъв народ“, той бе трети в листата на партията за 17-и МИР.  В своята община Карлово ИТН събра 25.26 процента и е първа политическа сила.

Учителката от Карлово Веска Ненчева, която бе народен представител в 44-тото и l  краткото 45-ото Народно  събрание отново събра ударен брой преференции. От второ място в кандидатската листа на червените за 17 МИР за 45-ия парламент, Ненчева бе наредена на четвърта позиция. Тя обаче отново събра най-голям преференции – близо 3150, а този резултат безапелационно я нареди на второ място в листата на социалистите и и гарантира място в новото Народно събрание. 

В община Карлово ПП „БСП за България“ вече е трета политическа с резултат 18.37 процента. Червената партия загуби над 1100 гласа в сравнение с изборите на 4 април, в които бе първа сила в община Карлово.

В новото Народно събрание влиза и карловецът Велизар Шаламанов, водач на листата за 17 МИР на ПП „Демократична България“. Листата на бившият заместник министър на отбраната  от правителството на Иван Костов,  е пета поред в Карлово с резултата със 7.18 процента от изборите на 11 юли.

В Карлово ПП ГЕРБ е с резултат 21.39 процента и е втора сила в Подбалкана, но Карлово и Сопот не изпращат свой представител в новото Народно събрание.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Червен дядо .............

Червен дядо .............

13.07.2021 | 15:19

Тази мацка става и за лидер на БСП !Политик с бъдище !Помнете що Ви дума дядо !Успех и здраве и желая !

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?