Следвайте ни

Карлово и Алма Матер съхраняват делото на братя Георгиеви

viber icon

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов и ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ имат обща мисия за съхраняване  на паметта за делото на най-големите български дарители Евлоги и Христо Георгиеви.  За това припомни ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков в писмо до кмета на Карлово д-р Емил Кабаивнов. 

Карлово и Алма Матер вече работят за тази кауза. По случай 200 години от рождението на Евлоги Георгиев и 195 години от рождението на брат му Христо в Карлово и София бяха осъществени  редица съвместни инициативи.

Сред тях бяха научна конференция, връчването на националните награди на образование дарителство и  бизнес, в които Софийския университет участва, както и още няколко значими прояви.

Изключително радостен от активната съвместна дейност на Софийския университет и Община Карлово и Ви уверявам, че в мое лице имате деен съмишленик, написа той до Кабаиванов като отговор за поздравленията които карловския кмет отправи по случай рождения ден на ректора на СУ „Св. Климент Охридски“.

Софийският университет и Карлово имат дълбока и неразривна връзка и обща чест и отговорност да съхраняват паметта за делото на Евлоги и Христо Георгиеви и да вдъхновяват с примера им – изтъкна ректорът проф. дфн Анастас Герджиков в писмо си  до  кмета на Карлово.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?