Следвайте ни

Карловката Яна Златанова със стипендия „Братя Евлоги и Христо Георгиеви“

viber icon

Възпитаничка на Средно училище „Христо Проданов“ в Карлово получава тази учебна година  стипендията „Братя Евлоги и Христо Георгиеви“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Яна Златанова, която  е студентка  трети курс по „скандинавистика“ във факултета по класически и нови филологии получи документа за стипендията на празничната церемония на Софийския университет от ректора на учебното заведение проф. дфн Анастас Герджиков.  

Стипендия „Братя Евлоги и Христо Георгиеви“ , която СУ „Св. Климент Охридски“ дава всяка година на студент от Карлово, бе учредена преди близо 20 година в изпълнение на завещанието на двамата дарители, с чийто принос е построен университета. Инициатор за нейното учредяване е община Карлово, чийто кмет тогава бе Николай Енчев /1995-1999/. Стипендията се дава за една учебна година на студент от града на братя Георгиеви, който има висок успех.

Яна Златанова, която сега е на 20 години, бе една от най-силните ученички на СУ „Христо Проданов“, припомни директорката на училището Янка Минева. Тя  е пълен отличник през четирите години на горния курс и защити матурите с отличен успех. Яна е много четящ и интелигентен млад човек, с активна гражданска позиция, гордеем се с нея, заяви още Янка Минева.

 

На церемонията на СУ „Св. Климент Охридски“ бе народният представител  от Карлово Веска Ненчева като член на комисията по образование в парламента.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?