Следвайте ни

Карловка смени парламента с училище

viber icon

Карловката Веска Ненчева, която е депутат от БСП, декларира готовност да работи като доброволец в училище. Тя заяви това пред началника на Регионалното управление по образование в Пловдив Иванка Киркова и с официално писмо.  Тъй като Ненчева живее в Карлово, тя ще работи в училища в общините Карлово, Хисаря и Сопот. Междувременно обаче учениците в цялата страна преминаха на дистанционно обучение. Ненчева потвърди готовността си да замества отсъстващи учители, които преподават български език и литература, онлайн. 

Преди дни депутатката се включи и в кампания на учителите от ПГ „Ген. Владимир Заимов“ в Сопот, които приготвят топла храна за лекарите, медсестрите и санитарите в МБАЛ ​- Карлово. Ненчева вече дари първата сума пари за закупуването на продукти. Тя е учителка по български език и литература в едно от най-големите училища в Подбалкана - СУ „Христо Проданов“.

"Решението ми да се запиша като учител доброволец  дойде непосредствено след ангажимента на нашите колеги лекари от ПГ на БСП, които дадоха своя доброволен труд в болниците в Шумен и Свищов. В оня момент ситуацията позволяваше присъствено обучение и ние решихме  присъствено да дадем своя труд", разказа Ненчева пред „Марица“. Нито за миг не се поколебала заради рисковете от заразяване. 

Сега се е регистрирала в платформата за  банка кадри на  РУО и очаква да я повикат да се включи в онлайн обучението.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?