2374
Следвайте ни

Карловка нарисува планините край Солт лейк сити и ги показа в изложба СНИМКИ

viber icon

Карловката  проф. Лолита Николова подреди самостоятелната изложба  от картини в Бухаловия хан в родния си град.  Това е нейната първа експозиция в Карлово, тя показва Лолита Николова  в ново амплоа – на интересна, талантлива  и уверена художничка. Изложбата е под наслов „Без граници. Абстрактни асоциации“ .

В картините си Лолита Николова  наистина показва асоциации без граници – в абстрактни творби тя изобразява археологията – нейната първа специалност, на която  е предана докрай, планините на Юта, САЩ, карловските къщи. Това са емоционални рефлексии, родени от света, който ме заобикаля,  сподели за „Марица“ авторката. Това са картини, вдъхновени от природата и градската среда в  Солт Лейк Сити, където Лолита Николова живя и работи няколко години и където създаде Международен институт по антропология, както и  от родното Карлово, в което се завърна преди година.

Изложбата на Лолита Николова е една прекрасна изненада за мен,  призна  на вернисажа художникът Димитър Бакърджиев, уредник на Общинската художествена галерия.  Познаваме авторката на тези картини като изключително креативна личност, с много идеи и с различни интереси и начинания в културната и образователната сфера, които тя успешно реализира, допълни Бакърджиев.

Като дъщеря на известния карловски художник Петър Николов  Лолита Николова  носи в гените си таланта и емоцията на творец, но тя има свой почерк и свое отношение към  света, който изобразява.

Изложбата ще остане в подредена в Бухаловия хан до 10 януари.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?