Следвайте ни

Карловец събра родолюбци и изградиха заедно чешма „Стара река“

viber icon

Карловци вдигнаха красива чешма край водопад Сучурум. Тя е на мястото на стара чешма, строена преди около  век по време на залесяването на склона на Стара планина срещу ерозията, а преди  време разрушена от вандали.

Инициативата е на финансиста Атанас Чернооков, който миналата седмица стартира кампания за връщането на приватизираната  през 1998 година текстилна  фабрика,  дарена на града от големия български благодетел Евлоги Георгиев“.

Към инициативата на Чернооков за възстановяване на чешмата се присъединиха още родолюбци от Карлово. В продължение на няколко седмици те изградиха отново разрушената чешма и оформиха край нея  красива алея с вечно зелени дървета.  Тъй като чешмата е на брега на Стара река, те я нарекоха на нея.

Мястото край моста на Стара река на пътя за водопад Сучурум и е едно от най-посещаваните в Карлово. Всеки ден от сутрин до вечер до там за здраве ходят стотици карловци, освен това жителите на града показват на гостите си водопада като природна забележителност.

Беше ми неудобно да гледам разрушената чешма, затова с още няколко карловци решихме да облагородим този район, който е знаков за града, сподели Атанас Чернооков. При спазване на всички противоепидемични мерки успяхме на изградим отново чешмата и района около нея, допълни той.

 

 

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?