3906

Карловци наградиха Валя Балканска с отличие за духовност и патриотизъм СНИМКИ

Певицата Валя Балканска получи в Карлово Отличието „Йеродякон Игнатий Васил Левски“ за духовност, хуманизъм и патриотизъм, с което вече десет години се удостояват достойни с делата си българи.

Призът е учреден от скулпторите Николина Канарова и съпругът и Недко Кръстев, който си отиде от този свят преди осем години. От три години отличието се връчва съвместно с читалище „Васил Левски“.

Тази година комисия от общественици и интелектуалци в Карлово избра Валя Балканска за носител на това отличие.

Срещата с нея и с гайдаря Петър Янев събра огромен брой почитатели и на Валя Балканска, и на инициаторите на приза.

Публиката посрещна певицата на крака, а следвана от своя колега, Валя Балканска влезе в  препълнената зала, огласена от нейната песен „Излел е Дельо хайдутин“, която пееха децата от вокална група „Розова долина“. 

Обстоен, много точен и емоционален портрет на Валя Балканска направи София Бановска, дългогодишен директор на общинската библиотека в Карлово.

За певицата и мястото и сред съвременните български будители, сред личностите, които днес формират българския дух,  говори инициаторката за отличието Николина Канарова. Тя връчи приза – бюст на Васил Левски, чиито автори са двамата със съпруга и Недко Кръстев, и грамота.

Валя Балканска прие отличието с голяма благодарност. "Да знаем кои сме, и откъде идваме. Ние трябва да вървим по неговия път, по пътя на Васил Левски – на честност, на всеотдайност и на любов към родината", призова тя развълнувана.

"Ние в правия път трябва да вървим", каза още певицата. "Имам три деца, петима внуци и осем правнуци. И всички са в Смолян. Казвам им, че тук е тяхното място, в родния край, в родината. Казвам им още: ако видите по-възрастен човек да падне пред вас, подайте му ръка, вдигнете го, защото ще дойде вашето време и тогава да има друг човек, който да ви изправи.

И песента е труд, и трудът е песен. Докато мога ще разнасям родопската песен. Сега гласът ми е променен, заради операция. Но колегата Петър Янев направи специално за мен гайда с по-ниска тоналност и ми каза „Няма да позволя да спреш да пееш, ще разнасяш песента докато можеш", сподели още певицата.

Тя похвали децата от формация „Розова долина“ за блестящото изпълнение на родопските песни, а със съпровода на гайдаря Петър Янев Валя Балканска подари на карловци една от своите най-обичани родопски песни. 

Снимки: Цветана Георгиева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
rtyrty

rtyrty

03.11.2023 | 11:23

Искате ли нови усещания в се.кса? Се.кс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спе.pма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба:-~--- https://mub.me/medik

Отговори
0 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?