Следвайте ни

Каназирева инспектира ремонта на пътя за Хисаря

viber icon

Ремонтните дейности на пътя за Хисаря в участъка Черничево – Дуванлии, ще приключат  до средата на август и проектът ще бъде финализиран  значително по-рано от пусковия срок. Това  стана ясно по време на  извършената  инспекция от областния управител Дани Каназирева, директора на Областно пътно управление –Пловдив инж. Йордан Калев, представители на фирмата изпълнител и кмета на община Хисар Пенка Ганева.

В ремонта на 9-километровия участък Агенция „Пътна инфраструктура“  инвестира близо 10 милиона лева. Трасето  ще бъде разширено, ще бъдат монтирани нови мантинели и пътни знаци.  В момента усилено се асфалтира. По проект е предвидено усилване на пътната основа, полагане на нови асфалтобетонови пластове, попълване на банкети, подобряване на отводняването .

Ремонтът на този път е сред приоритетните обекти в нашия регион, ние  сме  ги определили с екипа на Областно пътно управление за ремонт през тази година, заяви областният управител Дани Каназирева. Този участък е натоварен и имаше нужда от рехабилитация, за да се улесни трафика към  СПА столицата - Хисаря , каза Каназирева. Тя припомни, че  в началото на мандата  обеща на жителите на общинаХисаря, че се ангажира лично с този инфраструктурен  проект като важен за развитието на  туризма.

 От своя страна кметът на общината допълни, че е имало сигнали и жалби, заради компрометирания участък.

„Обещанието е изпълнено и сега връзката към града, ще бъде отлична, отговори кметът на Хисаря инж. Пенка Ганева. Според нея това ще благоприятства този туристизма, ще се отрази положително и на   активния, сезон, който в Хисаря  започва през есента. Добрата инфраструктура  е важна и на местните хора, те отдавна чакат този ремонт, а в годините назад имаше доста сигнали за лошото трасе, допълни Пенка Ганева.

Директорът на  ОПУ инж. Калев  увери, че в момента се работи усилено и цялостната рехабилитация на участъка ще завърши предсрочно в средата на август.

 Директорът  на фирмата изпълнител „Европейски пътища“ Маргарита  Попиванова  обясни, че рехабилитацията се прави за тежко движение с високо качество и гаранция. Технологията включва  конструкция с насипване на  10 см натрошен камък, след това 30 см  студено фрезоване и допълнително свързващи вещества, следват два пласта - 10 см. асфалт и 4 см. плътен асфалт за тежко движение.

 Следващият проект, по който се работи е довършването на надлеза до Хисаря, който стои  така от почти 40 години.

В момента от общината  изготвят договора с агенция “Пътна инфраструктура“,  за да предат решението на Общинския съвет за отчуждените имоти и да стартират  необходимите процедури.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?