Следвайте ни

Калофер се вдига на бунт нерешени проблеми с водата

viber icon

Калофер се вдига на протест срещу нерешените проблеми с водоснабдяването на града. Утре в 9.00 часа местните жители ще се съберат на площада под паметника на Христо Ботев, за да настояват пред институциите за качествено доставяне на питейна вода.

Близо четвърт век градът страда  от лошо водоснабдяване. През лятото водата в старопланинските реки, които пълнят водоема, силно намалява и по високите части на градчето не достига жизнено необходимата течност. През зимата също има недостиг на водата. 

От друга страна тръбите на водоснабдителна мрежа са стари и често аварират.

Това лято направо сме рекордьори по повредени водопреносни тръби,  още не е ремонтирана едната тръба и се пука друга, заяви кметът Румен Стоянов. Освен че няма редовно водоснабдяване, заради старите тръби и честите аварии, качеството на питейната вода е много лошо, твърди кметът.

Днес  Румен Стоянов уведоми кмета на община Карлово, че Калофер утре се вдига на протест.

За това лято бе планирана подмяна на водопроводите на три улици в Калофер, досега не е започнала работата по нито една улица, каза още Румен Стоянов. Той е поставял писмено въпроса за необходимост от обновяване на водопреносната мрежа до всички МРРБ, МОСВ, ВиК ЕООД. От МРРБ получил отговор, че няма заявено предложение от община Карлово за инвестиции за водоснабдяването в Калофер.

Предвижда се протестът утре да продължи от 9 до 12 часа на площада в Калофер. Според жители на Калофер е много вероятно гражданите да излязат и на Подбалканския път.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?