Калофер поздравява България с дъхава китка от мелодии

Николай Чапански

Град Калофер ще поздрави България за светлите Великденски празници с дъхава фолклорна китка - песни и мелодии от всички фолклорни области на страната. 60 клипа вече са заснети с изпълнения на певци и оркестри, които са подарени на БНТ за излъчване около Възкресение.

Идеята е на кметството в град Калофер и на неуморния кмет Румен Стоянов, голям ценител на българската народна музика. Всички негови приятели вече знаят, че от няколко години той упорито се учи да свири на гайда и на любимите си ударни инструменти.

Сред изпълнителите, които участват в концерта, заснет на емблематични места в града на Ботев, са: Володя Стоянов, Нелина, Цветелина, Ваня Вълкова, Сорина Богомилова, Петя Панева и Донко Марков, оркестрите „Бисери“, „Калофер“, „Млади тракийци“, „Феникс“, „Плам“ от Русе и много други. За снимките, по уважителни причини, не са успели да пристигнат орк. „Тракия“ на Иво Папазов и Виевската фолк група на Емил Узунски, които се разделиха с кларинетиста си Тодор Панайотов. По здравословни причини във Великденския концерт от Калофер не успя да се включи и ямболската легенда Славка Калчева.

Кметството на Калофер и професионалната фирма за видеозаснемане на Мартин Балтаджиев, реализирала снимките, си поделят разходите по изработката на клиповете, а изпълнителите са участвали без хонорар в концерта, съобщи Румен Стоянов, като им поднесе специална благодарност.

Той се надява, че един ден ще може да събере всички тези певци и инструменталисти на голям калоферски фолклорен концерт.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?