Следвайте ни

Калофер поздравява България с дъхава китка от мелодии

viber icon

Николай Чапански

Град Калофер ще поздрави България за светлите Великденски празници с дъхава фолклорна китка - песни и мелодии от всички фолклорни области на страната. 60 клипа вече са заснети с изпълнения на певци и оркестри, които са подарени на БНТ за излъчване около Възкресение.

Идеята е на кметството в град Калофер и на неуморния кмет Румен Стоянов, голям ценител на българската народна музика. Всички негови приятели вече знаят, че от няколко години той упорито се учи да свири на гайда и на любимите си ударни инструменти.

Сред изпълнителите, които участват в концерта, заснет на емблематични места в града на Ботев, са: Володя Стоянов, Нелина, Цветелина, Ваня Вълкова, Сорина Богомилова, Петя Панева и Донко Марков, оркестрите „Бисери“, „Калофер“, „Млади тракийци“, „Феникс“, „Плам“ от Русе и много други. За снимките, по уважителни причини, не са успели да пристигнат орк. „Тракия“ на Иво Папазов и Виевската фолк група на Емил Узунски, които се разделиха с кларинетиста си Тодор Панайотов. По здравословни причини във Великденския концерт от Калофер не успя да се включи и ямболската легенда Славка Калчева.

Кметството на Калофер и професионалната фирма за видеозаснемане на Мартин Балтаджиев, реализирала снимките, си поделят разходите по изработката на клиповете, а изпълнителите са участвали без хонорар в концерта, съобщи Румен Стоянов, като им поднесе специална благодарност.

Той се надява, че един ден ще може да събере всички тези певци и инструменталисти на голям калоферски фолклорен концерт.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?