Следвайте ни

Калофер излиза на протест за по-добро водоснабдяване

viber icon

Граждани на Калофер излизат тази сутрин на протест, те ще настояват пред институциите за качествено водоснабдяване. Недоволните от честите аварии на водопреносната мрежа се събират в 9.00 часа на площада, за да заявят исканията си. Вчера организаторите заявиха, че може да стигне и до блокиране на Поблаканския път край града.

Според кмета на Калофер Румен Стоянов проблемите във водоснабдяването на града са най-вече заради старите водопроводи, които непрекъснато аварират. Улиците са постоянно разкопани, за да се търси къде е спукана тръбата, а понякога с дни не може да се открие точното място на аварията. През това време живеещи в района на аварията нямат вода, а когато проблемът бъде отстранен водата по тръбите не е с добро качество.

През лятото намалява и количеството на водата във водоема и във високите части на града не достига живителна течност.

Не били планирани и инвестиции за подобряване водоснабдяването на Калофер, заяви още кметът.

Само преди десетина дни бе даден старт на проект за подмяна на водопровода във вилната зона в местността Паниците в Калофер, припомни кметът на общината Емил Кабаиванов. Непрекъснато се подменят участъци от водопреносната мрежа в селищата на общината, Калофер също е включен в тази програма, но подмяната на старите на тръби не може да се извърши във всичките 26 селища на общината едновременно, обясниха от администрацията.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?