Следвайте ни

Какво се случва с любовника съучастник на фаталната Пенка

Районен съд Карлово остави вчера в ареста любовника-съучастник на фаталната служителка на кредитен офис в Карлово Пенка Д. Костадин Р., на 34 години, от село Розино, остава за постоянно в ареста. Той е в условие на изтърпяване на условна присъда, за това магистратите му наложиха най-тежката мярка "задържане под стража".

 Пенка Д. е на свобода с парична гаранция от 2 000 лв. Оказва се, че карловските Бони и Клайд са замесени  в други далавери, освен обира на офиса на кредитната фирма, в който е работила Пенка. Припомняме, че 35-годишната жена и година по-младият й приятел, разбиха и ограбиха офиса в Карлово.
 
При разпитите Пенка е заявила, че някой - според нея неизвестно кой, е извършил удара, задигайки 22, 500 лв. След 5 денонощия непрекъсната работа, полицаите от РУ Карлово стигнаха до извършителите и установиха, че откраднатите пари са 8, 900 лв. Вероятно кражбата е извършена, за да прикрие Пенка финансовите си далавери, правени с нищо неподозиращи бивши клиенти. От тяхно име и с техни лични данни служителката е кандидатствала за кредити и е прибирала парите.
 
Още преди да извърши удара, вътрешна комисия на кредитната институция е усетила нередности и е започнала проверка. В момента тя продължава паралелно с разследването на полицията. След обира Пенка е дала 3 000 лева награда на любовника си, половината са открити в него. В Пенка не са намерени никакви пари, предава Блиц.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?