Следвайте ни

Как Столетово спасява Лазаровден и Великден

viber icon

Столетово  подготвя честването на Лазаровден, Цветница и Великден в условията на пандемия. Кметът Мирослав Колев и самодейците от читалището са решени  всеки жител на селото да почувства празничното настроение и  неповторимата атмосфера на тези дни. Кметството и читалище „Христо Ботев“ вече започнаха подготовката за светлите празници, които ще преминат под наслов „Да продължим традицията на Лазаровден – заедно за един светъл Великден“. Това обяви кметът на селото Мирослав Колев.  

Веднага обаче отбелязвам, че ще спазим призива на Националния оперативен щаб и няма да събираме жителите на селото на едно място. Вместо това вече стартирахме дарителска кампания – ще съберем  пари за яйца и козунаци на самотни стари хора в селото, а ако останат пари те ще бъдат заделени за лазарската група към читалището, за прояви, които ще се организират в подходящо време след като приключат извънредните мерки срещу разпространението на коронавируса.

Кампанията ще продължи до 15 април. Кутии за дарения  на пари и красиви кошници за даряване  на яйца ще има на две места – една в пощенската станция, а другата в библиотеката. 

За украсяването на великденските яйца, поръчката и закупуването на козунаците и разнасянето им по домовете ще се погрижи екип на читалището, заяви Мирослав Колев. Той припомни, че в библиотеката все още има налични артикули от първия онлайн великденски базар, организиран преди време Каузата, за която ще помогнете ако си закупите ръчно изработен сувенир или друг предмет е „Нашето място за отдих“, каза още кметът Мирослав Колев.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?