1553

Кабаиванов подписа договор за ремонт на пътя Карлово-Ведраре-Горни Домлян

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов подписа вчера с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова споразумения за финансиране реализацията на два проекта на общината.

Първият е за рехабилитация и реконструкция на общински път Карлово-Марино поле-Ведраре-Горни Домлян. Проектът включва и ремонт на част от уличната мрежа в селата Марино поле и Ведраре.

Реализацията на проекта ще подобри транспортния достъп за цялото население на община Карлово като връзка между републиканските пътища ІІ-64 /Пловдив – Карлово/ и IIІ-641. Подобрената свързаност на малките населени места с общинския център и с републиканската пътна мрежа ще стимулира разрастването на местния бизнес, ще се подобри достъпът до производствените мощности и фирмите в индустриалната зона до Ведраре, които осигуряват около 1500 работници и служители, над 90% от които ежедневно пътуват от Карлово и други населени места от общината. Ще бъдат подобрени и експлоатационните качества на пътните настилки, заяви  д-р Кабаиванов.

Другият проектът е за благоустрояване на урегулирани поземлени имоти в кв. 53В в Карлово. Той предвижда основен ремонт на настилки, оформяне на алейната мрежа и озеленяването, отводняване и ново осветление, монтиране на детски и спортни съоръжения за обновяване имота на монумента „Войнишка майка“ и прилежащото междублоковото пространство. „Реализирането на инвестиционната инициатива ще подобри значително визията на зоната за широко обществено ползване и ще доведе до множество различни социални ползи, посочи кметът на Карлово. 

Той допълни, че наличието на финансовата подкрепа от държавния бюджет предоставя възможност на Община Карлово да осъществи основната си цел - подобряване на градската среда и микроклимата. 

След подписване на споразуменията министър Коритарова похвали д-р Кабаиванов. „Вие сте Общината, която кандидатства по всички отворени програми и имате най-много проекти. Поздравления за добрата работа“, заяви министър Коритарова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?