2374

Кабаиванов инспектира важни ремонти в град Баня

        Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметът Данка Люртова и кметът на гр. Баня Стамен Гешев инспектираха на място започналата реализация на проект “Реконструкция и рехабилитация на съществуващи улици в гр. Баня”. По него ще бъдат реконструирани четири улици в курортния град – част от ул. "Карловска", ул. "Стара планина", ул. "Липите", ул. "Байкал" и прилежащите им тротоари. Дейностите включват: изграждане на нова пътна асфалтобетонова настилка за ул. „Стара планина" и улица „Карловска"; пренареждане на паважна настилка за ул. „Липите" и ул. „Байкал"; подмяна на бордюрите и тротоарите по съществуващите улици. 

         Общо по проекта ще бъдат реконструирани и рехабилитирани 10125 кв.м съществуващи улици и съоръжения и принадлежностите към тях, както и 4350 кв.м. тротоари и съоръжения с принадлежностите към тях.

           С изпълнението на проекта се цели подобряване качеството на живот в гр. Баня, достъпа на хората до основни услуги, повишаване на икономическата активност и стимулиране устойчивото развитие на общината и града. Ще бъдат възстановени и подобрени транспортно-експлоатационните качества на уличната мрежа в гр. Баня, след което ще бъде подобрена безопасността на движението.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?