Следвайте ни

Жител на община Калояново към шефа на ОИК: Остранете Георгиев и подайте оставка!

viber icon

Общинската избирателна комисия да отстрани кмета на община Калояново, който бе осъден условно затова, че шофира дрогиран с кокаин. Така ще бъде сложен край на агонията, в която се намира малката общината след решението на съда, а председателят на ОИК – Калояново ще изпълни своя дълг пред закона. Това призовава в открито писмо до Илиян Дончев, председател на ОИК – Калояново Красимир Димов от Сухозем, община Калояново.

„Най-отговорно Ви заявявам, че за цялата тази агония вината е изцяло Ваша! Вие казахте, че сте юрист, назначен за председател на ОИК - Калояново със заплата, която Ви плащаме ние – обикновените хора с нашите данъци и пенсии“, пише жителят на Сухозем.

„Защо тогава не си изпълнявате задълженията, и (според съда) нарушавате закона(отказали сте да изпълните преките норми на закона, които Ви повеляват конкретно правно поведение, за което сте осъдени да заплатите сумата от 950 лв? По-лошото е, че Вие обжалвате това решение с ясното съзнание, че ще загубите делото“, коментира Красимир Димов.

„Защо правите всичко това? Знаейки, че тези разноски по загубените дела няма да ги платите Вие от вашия джоб, с решението си, или по-скоро с отказа си да приемете решение, каквото Ви повелява законът, Вие вършите услуга на кмета на общината, като през това време на агония той продължава да си получава заплатата, а така също и всички членове от Вашата ОИК, в която само Вие сте юрист!

Питам Ви ясно и конкретно - кой ще плаща всичките тези огромни суми, разходи 950 лв. по първото дело + разноските по касационното дело, което също ще загубите+ четири заплати на кмета + възнагражденията на 13 длъжностни лица от ОИК?“, пише още Димов.

Той публично  призовава председателя на ОИК-Калояново  „да има чест и достойнство да понесете своята отговорност, да възстановите разходите и да подадете оставка като председател на ОИК – Калояново“.

„Жалко за България, в която длъжностни лица защитават кмет на община, осъден и с влязла в сила присъда за шофиране след употреба на наркотици!

Може би забравихте случая с дрогирания шофьор, които уби журналиста Милен Цветков? Как щяхте да се чувствате, ако се беше случил нещастен случай подобен на този с Милен?

Надявам се да сте ме разбрали, защото аз съм един обикновен пенсионер, а Вие сте юрист“, категоричен е Красимир Димов от Сухозем.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Мишо ...................Шамара ..............

Мишо ...................Шамара ..............

26.01.2021 | 15:31

Ако кмета на ОБЩИНАТА беше назначил г-н К. Димов за км. наместник на с. Сухозем нямаше да има проблем !Но тъй като г-н Димов е упорит ,способен на всичко ,целта е ясна !

Отговори
1 7
жител на община  Калояново

жител на община Калояново

25.01.2021 | 22:07

Преди много години чух един кандидат студент, син на герой на социалистичския труд, как заяви, че ще следва право за да научи законите за да може да ги нарушава. Винаги когато се сблъскам с новина за "юрист" като този Дончев и си спомням този момент. И винаги с погнуса!

Отговори
13 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай