Следвайте ни

Жена на болен от COVID-19 с трогателна изповед за заразата

viber icon

Каквото и с когото да се случи, не би трябвало да губим човешкия си образ, доброто си човешко отношение.  Ние сме били точно пет дни в Англия, живеем през цялото време тук, в Старосел. Това разказва Сашка,  чийто съпруг англичанин бе настанен в болница по спешност, а след изследване в лабораторията в Стара Загора се оказал с положителен резултат за COVID-19.

Аз се чувствам много добре и се надявам да продължа да бъда все така. Вярвам, че мъжът ми скоро ще се прибере вкъщи и също ще е добре, каза още тя.

Сашка и съпругът и били само пет дни в Англия. Върнали се преди 20 дни в Старосел и заради задграничното пътуване били поставени 14 дни под карантина, която приключила в петък, миналата седмица. Последният ден мъжът обаче се почувствал зле, обадило се старо негово заболяване. Той повикал Спешна помощ и бил настанен в пловдивска болница.

От вчера жената на англичанина е под карантина. И без карантината нямаме много контакти, освен с нашите прекрасни комшии, казва Сашка. Тук се чувстваме много добре, имаме  прекрасен кмет с човешко, топло отношение към хората, споделя тя.

Междувременно стана ясно, че общопрактикуващ лекар от Хисаря е поставен под карантина. Той е личен лекар на 69-годишната жена от квартал „Веригово“,  с установена зараза от  коронавиирус в курортния град още миналата седмица. Жената е  била настанена в пловдивска болница. А двамата и синове, които са международни шофьори и се върнали скоро от чужбина, са изолирани заедно със семействата. Но личният лекар на жената с COVID-19  не е бил изолиран и не е бил изследван.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?