49

Жандармерия охранява трите бедстващи села в Карловско

Жандармерията влезе днес в трите пострадали от наводнението села в Карловско. В Богдан, Каравелово и Слатина вече патрулират първите екипи. Засиленото  полицейско присъствие там е по решение на МВР заради повишения риск от извършване на кражби и посегателства в необитаеми домове или на техника и гориво от машините, които работят на място. Това съобщи в Карлово комисар Костов, началник на отдел в Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Общият брой на жандамеристите, които ще охраняват Богдан, Каравелово и Слатина е 50, служителите ще патрулират с общо 25 автомобила. През деня във всяко населено място ще има по един екип, в тъмната част на денонощието те ще са три.

Екипите ще патрулират с повишено внимание през почивните ни, когато се очаква засилено присъствие на доброволци. Жандармеристите ще действат като контролно-пропусквателни пунктове, те ще проверят влизащите автомоби и лицата в тях. Водачите ще бъдат насочвани къде да паркират автомобилите, така че да не пречат на багерите и камионите, които работят там.

Досега няма сигнали за кражби и посегателствата в бедсващите села, заяви комисар Костов.

Жандармерията ще остане в Богдан, Каравелово и Слатина до отпадане на е необходимостта от нейното присъствие там.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?