71

Жандармерия нахлу в Карловско - арести за дрога и оръжие

Полиция и екипи на жандармерията нахлуха е Карловско. Там по разпореждане на директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Димитър Балев се провежда мощна спецакция. Има 7 екипа на полицията и 5 на жандармерията, съобщиха за "Марица" от дирекцията. 


Акцията е насочена към цялостното обезпечаване на обществения ред и сигурност, безопасността на движението и противодействие на битовата престъпност. 
 
Проверяват се търговски обекти, заложни къщи, автоморги и физически лица съвместно с представители на РИОСВ, БАБХ, НАП и ДГС- Карлово.  В обхвата на операцията влизат градовете Карлово, Калофер, Сопот и Баня и селата Розино, Христо Даново, Столетово, Кърнаре, Певците, Иганово, Анево, Васил Левски, Ведраре, Бегунци.


 До 14 часа днес са проверени 7 адреса, 6 търговски обекта, 139 лица и 85 МПС. За констатирани нарушения на ЗДвП са издадени 27 глоби с фиш и съставени 2 акта. Други 5 акта са по Закона за българските лични документи. Десетима шофьори са изпробвани с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества. Двама души са предупредени с протоколи по 
 чл. 65 от ЗМВР. 


В рамките на полицейските действия е започнато досъдебно производство за незаконно притежание на боеприпаси от жител на  Христо Даново, който е задържан за 24 часа. Със същата мярка е и мъж от Баня, срещу когото се води бързо производство за притежание на наркотици. Срещу жена от Баня се води предварителна проверка за престъпление с акцизни стоки без бандерол. Междувременно на адрес в същия град е открита и незаконно съхранявана дървесина, за което е съставен акт за административно нарушение от служители на ДГС -Карлово.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?