Следвайте ни

Извънредно! Водолази намериха трупа на изчезналия Петър Лухов от Карлово

viber icon

Водолази намериха тялото на 21-годишния Петър Лухов. Трупът на момчето е открит на дъното на водопада "Сучурум" в Карлово.

То е престояло в така нереченото "казанче" на водопада, което представлява малко езерце в скалите под струята. Мястото бе недостъпно през последните дни заради придошлата Стара река. Силният пад не позволяваше спасители да влязат там и да оцелеят.

Полицаи, роднини и доброволци издирваха младия човек в продължение но осем дни.

21-годишният Петър Лухов изчезна 5 май около 19.15 часа, бил е в района на водопада, снимал се е и пращал снимки на момиче от неговата компания.  Предположенията бяха, че е скочил във водопада, мотивите за това обаче така не са изяснени. Вероятността да оцелее там бе нищожна.

В събота е неделя доброволци – приятели на Петър, издирваха тялото му по цялото поречие на Стара река и на Стряма, но без резултат.

Още в първите дни обаче водолази предположиха, че може да е в казанчето на Сучурум, заклещено между скалите.

Шефът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев потвърди информацията.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Сирена

12.05.2020 | 16:22

Приятели,ако бяха истински, нямаше да му позволят да се къпе,сега приятели са фалшиви,някой умира,а те снимат на телефон.

Отговори
2 1

Мда

12.05.2020 | 16:11

Алкохол и дрога не прощават!

Отговори
3 0

Аргирова

12.05.2020 | 14:57

Много жалко.Моите съболезнования на семейството.

Отговори
6 1

Аргирова

12.05.2020 | 14:56

Много жалко.Моите съболезнования на семейството.

Отговори
4 1

Всъщност

12.05.2020 | 14:55

Съболезнования на родителите. Истината е, че през годините е имало много смъртни случаи там. Ако познавате някой от местните и идете на разходка по улица "Водопад",, със сигурност ще чуете няколко истории - кой се удавил, кой си счупил врата...Разбира се, това не пречи и досега всичко от мъжки пол под 30г. да продължава да се влачи там.

Отговори
7 2

Мнение

12.05.2020 | 13:53

Може и да не се е удавил, а направо го е пресекла ледената вода, разрив на сърцето и т.н. По това време на годината водата идва направо от топящите се снегове и е не повече от 3-4 градуса. Това направо си е самоубийствено да влезеш в такава вода. Жалко за момчето, но е трябвало да помисли малко преди да предприеме такова действие, освен ако не е взел решението под давление на.....други неща даващи разни странични ефекти . Бог да го прости.

Отговори
12 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?