49
Следвайте ни

ИЗВЪНРЕДНО! Пламна гората в Балкана над Карлово

viber icon

Пожар гори в Балкана над Карлово, димът се забелязва отдалеч. Огънят е тръгнал преди около час. Мястото е северозападно от Водната кула, високо в планината.

Гори игролистна гора, която е в територията на Държавно горско стопанство - Карлово. Пожарът е далече от града и няма опасност за къщите или от обгазяване.

Сигналът за гъсти облаци дим е подаден малко преди 14.00 ч. на телефон 112 от граждани. Пожарът е в много насечен и труднодостъпен терен, който е горски фонд, съобщи директорът на Горското стопанство в Карлово Златю Кличев. 

Близо 40 души - пожарникари, служители на ​Горското и на Национален парк "Централен Балкан", са се включили в гасенето на пламъците, които са обхванали между 3 и 5 дка.  Задействана е процедурата за включването на специализиран хеликоптер,, потърсено е съдействие и от армията.

Това е поредният пожар, който гори в района само за няколко месеца. През август пламъци тръгнаха в Стара планина над карловското село Розино, а по-късно - и над близкото село Кърнаре. Няколко пожара горяха и край град Баня, и в община Хисаря това лято.

Очаквайте подборности!

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Карлово

Карлово

26.09.2021 | 17:22

да днес от сутринта планината се напълни с туристи,явно някой е допуснал грешка запалил е огън след което не го е загасил и резултата е налице.

Отговори
5 0
Грънча от ПОТната телевизия

Грънча от ПОТната телевизия

26.09.2021 | 15:40

Шумкари и руски шпиони!

Отговори
1 0
Горски

Горски

26.09.2021 | 16:53

Не прости ТУРИСТИ !

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?