Изложба върху къща събира стари родове в Иван Вазово

Фото Арт изложба на открито за традициите на село Иван Вазово, община Калояново, ще бъде открита на традиционния родов събор днес. Идеята да се реновират стари къщи и стените им да се превърнат в арт място за изложба е на предприемчивия бизнесмен Кольо Делев, подкрепена от кмета Димо Димов и цялото население.

В инициативата се включиха и младежите от селото, които преобразиха една от старите къщи на площада и на нея подредиха фотографска изложба с автентични носии от различни празници на Иван Вазово. Снимките са дело на професионалния фотограф Младен Кишков, а във фотосесията е участвал, облечен в носия, и кметът. Така площадът на Иван Вазово се превърна в един от най-красивите от околните селища. 

За празника домакините са поканили оркестър „Плам“ от Русе на виртуозния акордеонист Пламен Димитров, ансамбъл „Розова долина“ от Карлово и гайдарски състав от Калофер. Навършват се 85 години от преименуването на селото от Имитлии в Иван Вазово и 169 г. от рождението на патриарха на българската литература, чиито име носи селото.

 


Фотографска фолклорна изложба разкраси старите къщи на село Иван Вазово

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?